Van A naar B

Je hebt een fijne plek voor jezelf, maar je loopt toch tegen problemen aan. Wanneer jij op een gegeven moment besluit dat ‘MariBo werkt’ wat voor jou kan betekenen hierin plannen we samen een gesprek om kennis te maken. Dit is tevens het intakegesprek.

‘MariBo werkt’ komt over het algemeen bij jou thuis en brengt samen met jou in kaart waar je behoefte aan begeleiding ligt. Dit kan op allerlei gebieden zijn, we proberen zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw behoeften. ‘MariBo werkt’ werkt hierin met jou samen.

Tijdens het eerste gesprek zullen we jou vertellen welke mogelijkheden ‘MariBo werkt’ heeft om jou te begeleiden en hoe dit er in de praktijk er concreet uit ziet. Wanneer dit van toepassing is wordt rekening gehouden met (zorg)instanties die betrokken zijn bij jou.

Afhankelijk van jouw situatie wordt een vorm van begeleiding gekozen, waarin jouw wensen en behoeften centraal staan. Jij staat in de begeleiding van ‘MariBo werkt’ centraal! Samen stellen we een begeleidingsplan met doelen waar je aan wilt werken. We evalueren iedere 6 maanden dit plan, op die manier houden we het actueel.

Indicaties

‘MariBo werkt’ werkt met verschillende vormen indicaties:

  • Er kan een PGB (persoonsgebonden budget) aangevraagd worden;
  • Met sommige gemeenten hebben we een contract, dan kan er gewerkt worden van ZIN (zorg in natura);
  • Met een WLZ indicatie kan je ook bij ons terecht. Belangrijk is dat het dan wel in PGB vorm is. Wanneer dit nog niet geregeld is, dan kunnen we je hierbij helpen.

Is er nog geen indicatie, geen probleem. We helpen je graag met het aanvragen van de indicatie.
Wanneer de indicatie is afgegeven, kunnen we starten met de begeleiding.