Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding betekent begeleiding op locatie. Met behulp van ‘MariBo werkt’ kan dit.

Je woont op een fijne plek, maar je loopt in het dagelijks leven tegen een of meerdere problemen aan.

Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om je dagstructuur vast te houden. Wij werken met jou samen om de dag voor te bespreken en om een planning te maken.

Wanneer je aanloopt tegen werk gerelateerde problemen kan ‘MariBo werkt’ je hierin begeleiden door bijvoorbeeld mee te gaan naar het UWV of om mee te gaan naar een kennismakingsgesprek.

Wanneer je in een situatie zit waarin je het moeilijk vindt om contact aan te gaan met anderen, zoals bijvoorbeeld behandelaren, kan ‘MariBo werkt’ jou ondersteunen door mee te gaan. Daarnaast kan ‘MariBo werkt’ jou ondersteunen in moeilijkheden met bestaande contacten of met betrekking tot het aangaan van nieuwe contacten. Denk hierbij aan familiebezoek, samen uitstapjes maken of simpelweg samen boodschappen doen.

In het dagelijks leven kun je druk zijn met dingen die jij zelf leuk vindt, zoals hobby’s of een partner. Soms is het lastig om dit te combineren met je werk.

Vanuit ‘MariBo werkt’ werken we met jou om hierin een balans te vinden, zodat je hobby’s kan uitoefenen of het huishouden kan doen, zonder dat dit ten koste gaat van je werk. Een voorbeeld hiervan is dat ‘MariBo werkt’ kan bemiddelen in het aantal uur dat jij per dag kan of wilt werken.

‘MariBo werkt’ combineert praktische begeleiding met specialistische begeleiding. Concreet betekent dit dat ‘MariBo werkt’ je bijvoorbeeld ondersteunt in het bezoeken van een sportschool, maar tegelijkertijd met jou onderzoekt en bespreekt waarom je hier niet zelfstandig naartoe wilt gaan, omdat je het bijvoorbeeld spannend vindt.

‘MariBo werkt’ biedt jou handvatten die je uiteindelijk helpen om beter te gaan functioneren in het dagelijks leven.

Wij hanteren het principe ‘de cliënt is leidend, mits in goed overleg met ons’. Dan is er heel veel mogelijk.